Ingrediënten
Schaal
- 2 wortels
- 250 gr champignons (wit)
- 3 el sojasaus of tamari
- 2 el olijfolie
- handje radijsjes
- 2 stengels lente-ui
- 1 avocado
- 250 gr garnalen, gepeld en ontdooid
- 100 gr veldsla
- 1/2 tl chilivlokken
- versie koriander (optioneel)
- sap van 1 limoen (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortel in plakjes in de champignons in vieren. Verspreid de groente over de bakplaat en besprenkel met 1 el sojasaus en 1 el olijfolie.
- Bak de groente 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de radijsjes en lente-ui in dunne schijfjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd deze vervolgens in blokjes.
- Haal de bakplaat na het bakken uit de oven en laat de groenten volledig afkoelen. Dep vervolgens de ontdooide garnalen droog met keukenpapier.
- Verwarm een koekenpan met een el olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg 2 el sojasaus toe en bak ze binnen ca. 5 minuten gaar, draai ze halverwege even om.
- Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel over de twee borden sla, de wortels, champignons, radijsjes en avocado.
- Schep de gebakken garnalen over de salades. Garneer de salade met de gesneden lente ui, chilivlokken en eventueel wat koriander en limoensap.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 362
- Vetten: 25,9
- Koolhydraten: 7,2
- Vezels: 7,7
- Eiwitten: 21,2