Ingrediënten
Schaal
- 1 grote bloemkool (ca. 650 gr)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 3 el tomatenpuree (30 gr)
- 200 ml groentebouillon (of 200 ml water + 1/2 blokje bouillon)
- zout en peper smaak
- ½ tl nootmuskaat
- 2 el platte peterselie, fijngesneden
- 200 g crème fraîche
- 75 g geraspte kaas
- 100 g feta
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden
- Snijd de bloemkool in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pan met water. Zout het water en breng aan de kook. Kook de bloemkool 5 minuten. Snijd ondertussen de ui fijn en pers het teentje knoflook.
- Giet de bloemkool na het koken af in een vergiet en laat even afkoelen. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee. Roer de tomatenpuree erdoor en blus het geheel af met de groentebouillon.
- Laat het gehakt 5 minuten sudderen op middelhoog vuur en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Zet het vuur uit en roer de crème fraîche en peterselie door het gehakt en saus. Proef en breng op smaak met zout en peper
- Dep de bloemkool droog met wat keukenpapier en schep vervolgens in een ovenschaal. Breng vervolgens op smaak met zout en fijngemalen zwarte peper.
- Verdeel het gehaktmengsel over de bloemkool en bestrooi met geraspte kaas en feta. Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 658
- Vetten: 50,7
- Koolhydraten: 8,3
- Vezels: 4,6
- Eiwitten: 38,9