Ingrediënten
Schaal
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 75 gr cheddar of andere kaas
- 1 broccoli (400 gr)
- 1 pastinaak (200 gr)
- 150 gr cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 300 gr rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 3 el amandelmelk (ongezoet) of melk
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de rode peper in dunne plakjes. Rasp vervolgens de cheddar en zet opzij.
- Maak de broccoli schoon en snij deze in roosjes. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Verdeel de broccoli, pastinaak en cherrytomaten over een ingevette bakplaat. Druppel er een eetlepel olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden over. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de groente 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm ondertussen een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe en fruit de knoflook, sjalot en rode peper. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt in ca. 5 minuten gaar.
- Meng de tomatenpuree, amandelmelk, Italiaanse kruiden en 1/3 van de cheddar door het gehakt en haal vervolgens van het vuur.
- Haal de groenten uit de oven en schep in een ovenschaal. Voeg het gehaktmengsel uit de pan toe aan de schaal en roer dit door de geroosterde groenten. Strooi de overgebleven cheddar over de groente en gehakt.
- Bak de ovenschotel nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is.
- Verdeel na het bakken over 2 borden en smullen maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 753
- Vetten: 51,1
- Koolhydraten: 18,8
- Vezels: 13,3
- Eiwitten: 48,2