Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschotel met chipolata worstjes en groente.

Ovenschotel met chipolata worstjes en groente

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.6 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl ras el hanout (voor groente)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g chipolata worstjes (kip, rund, lam of varken)
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 tl ras el hanout (voor worstjes)
  • zout en peper naar smaak
  • 4 el tzatziki

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 C. Snijd de aubergine in blokjes, de paprika in reepjes en de tomaten doormidden. Pers de knoflook en snijd de rode ui in grove stukken.
  2. Doe alle gesneden groente in de ovenschaal en voeg een el olijfolie, de ras el hanout en zeezout toe. Meng met een spatel alles goed door elkaar, zodat de kruiden goed is verdeeld over de groente. Leg de 2 takjes rozemarijn tussen de groente.
  3. Leg de worstjes over de groente en besprenkel deze met een el olijfolie, chilivlokken, ras el hanout kruiden en peper.
  4. Bak de ovenschotel met groente en worstjes 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na 15 minuten de ovenschaal en de worstjes om, zodat ze aan beide kanten goudbruin worden.
  5. Verdeel de groente en worstjes over de borden en dien op met wat tzatziki. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de schotel)
  • Calorieën: 524
  • Vetten: 36,7
  • Koolhydraten: 17,3
  • Vezels: 8,2
  • Eiwitten: 26,9