Een frisse koolhydraatarme ovenschotel!
Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht met courgette, paprika, kaas, eieren en broodkruimels. Courgette heeft een frisse, neutrale smaak en stevig vruchtvlees. Voor deze groente geldt: hoe kleiner, hoe lekkerder. Daarnaast bevat courgette ook weinig koolhydraten, slechts 3,1 gr koolhydraten per 100 gr! De combinatie van kaas, eieren en courgette geeft dit gerecht een heerlijke smaak.
Tip(s)
Om het aantal koolhydraten in de ovenschotel te verminderen kun je de broodkruimels vervangen met koolhydraatarme Paneermeel van het merk Konzelmann’s. Je kunt de ovenschotel met courgette en paprika als hoofdgerecht serveren bij het avondeten. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.
Ovenschotel met courgette en paprika
- Bereidingstijd: 30
- Kooktijd: 45
- Totale tijd: 1 hour 15 minutes
- Porties: 8 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 750 gr courgette
- 140 gr geraspte kaas naar keuze
- 1 rode paprika
- 2 middelgrote eieren
- 30 gr broodkruimels of koolhydraatarm paneermeel
- 70 ml olijfolie
- 1 tl gedroogde basilicum
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. En vet een 35×22 cm ovenschaal in met een beetje boter. Snijd op een grote snijplank de courgette en paprika in kleine stukjes.
- Klop in een kleine kom de eieren los. Meng vervolgens in een grote kom de courgette, paprika, broodkruimels, kaas, olijfolie, basilicum, en eieren. Breng op smaak met zout en peper. Schenk vervolgens het mengsel in de ovenschaal.
- Bak de courgette ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, totdat de bovenkant van de ovenschotel goudbruin kleurt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/8
- Calorieën: 212
- Vetten: 17,2
- Koolhydraten: 7,8
- Eiwitten: 7,0
Een heerlijk gerecht. Ook ik heb knoflook, uitje erbij gedaan en idd we hebben samen alles opgegeten.
En ik heb er gehakt aan toegevoegd.
Hihi ik smikkel alles wat eetbaar is XD Maar heb ook verse bassilicum gebruikt (van plantje id tuin) en courgette en paprika (niet gekeken naar hoeveel gram ofzo, maar op gevoel wat ongeveer genoeg was) eerst geroerbakt met een klein scheutje olijfolie en knoflookje. Toen in ovenschaal met ei en kaas erover… Hmmm! 👌 Het was écht smikkelen! Dus dankjewel voor het delen van het idee!!!! 😍👍
Ik moet wel lachen om de reacties. Allemaal als de dood voor een beetje olie. Ja, joh, ga lekker light producten nemen, dat is pas gezond.
Laten wij respect hebben om elkaar zijn mening Kitty.
Ik heb dit recept aangepast. Één uitje en verse knoflook toegevoegd. Daarna heb ik eerst ui en knoflook vervolgens courgette en paprika een paar minuten gebakken. Ik heb 1 kilo courgette gebruikt en 3 eieren ipv 2. Olijfolie heb ik vervangen met light kookroom. Geraspte kaas heb ik 170 gram gebruikt. In plaats van gedroogde basilicum heb ik ook verse basilicum gebruikt. Het was heerlijk en ik had 6 porties.
Ik heb het recept ‘opgeleukt’ met een uitje en knoflook. Al die olie heb ik achterwege gelaten. Aan het eind van de bereiding slechts een flinke scheut olijfolie. Het recept is heerlijk, en koolhydraat arm. Maar echt niet voor 8 porties! Misschien wel als voorgerecht of een extraatje bij een lunch met gasten? Maar het was heerlijk, dankjewel voor het recept!
Dit gemaakt. Heerlijk maar dit is een recept voor 2 personen naar mijn mening. Zeker als je het als hoofdgerecht eet en dan kom je al snel aan teveel kilocalorieën.
Maar moet zeggen het is heeeerlijk!
Dit gemaakt. Heerlijk maar dit is een recept voor 2 personen naar mijn mening. Zeker als je het als hoofdgerecht eet en dan kom je al snel aan teveel kilocalorieën.
Maar moet zeggen het is heeeerlijk!