Ingrediënten
Schaal
- 750 gr courgette
- 140 gr geraspte kaas naar keuze
- 1 rode paprika
- 2 middelgrote eieren
- 30 gr broodkruimels of koolhydraatarm paneermeel
- 70 ml olijfolie
- 1 tl gedroogde basilicum
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. En vet een 35×22 cm ovenschaal in met een beetje boter. Snijd op een grote snijplank de courgette en paprika in kleine stukjes.
- Klop in een kleine kom de eieren los. Meng vervolgens in een grote kom de courgette, paprika, broodkruimels, kaas, olijfolie, basilicum, en eieren. Breng op smaak met zout en peper. Schenk vervolgens het mengsel in de ovenschaal.
- Bak de courgette ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, totdat de bovenkant van de ovenschotel goudbruin kleurt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/8
- Calorieën: 212
- Vetten: 17,2
- Koolhydraten: 7,8
- Eiwitten: 7,0