Ingrediënten
Schaal
- 1 el paprikapoeder
- 1/2 el rozemarijn, gedroogd
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl oregano
- 1/2 tl sumak
- 2 teentjes knoflook, geperst
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 4 kipdijfilets met vel
- 1 broccoli
- 2 el roomboter, ongezouten
- 125 ml kippenbouillon (of water + blokje (zie dosering))
- roze peperkorrels (optioneel
- takje rozemarijn
Cranberries
- 100 gr cranberries
- 25 gr erythritol
- 1 el witte wijnazijn
Bereidingswijze
- Meng in een kom de kruiden samen met de geperste knoflook en olijfolie goed door elkaar. Dep de kip droog met keukenrol en voeg bij de kruiden. Laat de marinade een half uur intrekken of langer in de koelkast.
- Doe de cranberries in een pan met de erythritol, witte wijnazijn en een scheutje water. Roer even en laat staan, zodat de zoetheid in de cranberries kan trekken.
- Snijd vervolgens de broccoli in stronkjes en verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden.
- Verwarm een grill of koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg boter toe en dan de kip met het vel naar beneden. Bak de kip 8 tot 10 minuten en nog 3 minuten op de andere zijde.
- Schep de kip in een ovenschaal en voeg de broccoli toe. Schenk de vloeistof van de cranberries weg en verdeel de cranberries vervolgens over de schaal.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan, waarin je de kip hebt gebakken en meng goed. Schenk de bouillon vervolgens over de kip en groente in de ovenschaal.
- Bak de kip 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel over 2 of 3 borden en garneer met verse rozemarijn en evt. roze peperkorrels.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 407
- Vetten: 29,4
- Koolhydraten: 4,2
- Vezels: 4,3
- Eiwitten: 27,8