Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschotel met paprika en gehakt.

Ovenschotel met paprika en gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g tomatenblokjes – uit blik
  • ½ runder bouillonblokje
  • 50 g pittige geraspte kaas of cheddar
  • 50 g geraspte mozzarella
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: koolhydraatarme penne
  • optioneel: frisse salade

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in blokjes en hak de ui en knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine tot de grootte van rijst.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bloemkoolrijst daarna uit de pan.
  3. Doe het gehakt, de uien en de knoflook in de pan en bak dit in 1 el olijfolie, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de paprika toe en bak nog eens 2 minuten.
  4. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree, gehakte tomaten en bouillonblokje toe aan het gehakt en laat alles 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen (zonder deksel op de pan, totdat het voldoende is ingedikt. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 180 graden. 
  5. Voeg de bloemkoolrijst weer toe aan de pan en roer goed. Voeg de helft van de kaas toe en schep dit door alle ingrediënten Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas
  6. Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 654
  • Vetten: 42,3
  • Koolhydraten: 15,9
  • Vezels: 6,3
  • Eiwitten: 42,3