Ingrediënten
Schaal
- 350 gr geschoonde spruitjes
- 1 prei
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 el kokosolie
- 1/2 el gemberpoeder
- 2 el gemalen koriander
- 1 el oregano
- 4 el kokosmelk
- 300 gr kipgehakt
- zout en peper
- 1 el za’atar
- 30 gr granaatappelpitjes
- verse koriander
- 1 el sesamolie
- 1 el sesamzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Snijd de spruitjes doormidden en kook deze kort voor in een pan met gezouten kokend water (ca. 6 minuten). Laat daarna uitlekken in een vergiet.
- Snijd ondertussen de prei in de lengte doormidden en snijd halve maantjes van het witte gedeelte.
- Snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui.
- Verwarm 1 el kokosolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de prei, de helft van de knoflook en alle de spruiten toe. Voeg het gemberpoeder, 1 el koriander, oregano en 2 el kokosmelk toe. Schep de groenten uit de pan over in een ovenschaal.
- Voeg aan dezelfde pan opnieuw wat olie toe en fruit de rode ui en de rest van de knoflook een paar minuten. Voeg dan het gehakt toe en rul het gehakt gaar. Voeg de overige kokosmelk en gemalen koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur uit en schep het gehakt over de groenten. Verdeel de za’atar kruiden over de ovenschaal.
- Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dek eventueel de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie als de spruitjes te bruin kleuren. Haal uit de oven en verdeel over de borden. Garneer met granaatappelpitten, verse koriander, sesamolie en sesamzaad. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Verdeel over 2 borden en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 618
- Vetten: 44,1
- Koolhydraten: 15,8
- Vezels: 10,9
- Eiwitten: 34,2