Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschotel met zalm, broccoli, venkel

Ovenschotel met zalm in tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 6 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 1 broccoli
  • 1 venkel
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 150 gr passata
  • 3 tot 5 el sojasaus (ca. 40 ml)
  • 300 g zalmfilet zonder huid
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de venkel, in schijfjes en de paprika in ringetjes.
  2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de broccoli en venkel toe. Kook deze in 5 minuten, beetgaar. Giet daarna af of gebruik een vergiet.
  3. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Voeg de broccoli, venkel en paprika toe aan de schaal en besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een kom de tomatensaus met 3 el sojasaus. Pers de knoflook en voeg dit toe aan de saus. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Smeer de zalmfilets vervolgens in met de passata.
  5. Verdeel de saus die je over hebt over de groente. Besprenkel de schotel tot slot met de resterende 2 el sojasaus en 1 el olijfolie. Voor minder zout kun je de sojasaus ook weglaten.
  6. Bak de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de zalm en groente gaar zijn. Verdeel de gebakken groente en zalm over twee borden. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 557
  • Vetten: 39,5
  • Koolhydraten: 7,4
  • Vezels: 6,8
  • Eiwitten: 37,8