Ingrediënten
Schaal
- 1 broccoli
- 1 venkel
- 1/2 rode puntpaprika
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- 150 gr passata
- 3 tot 5 el sojasaus (ca. 40 ml)
- 300 g zalmfilet zonder huid
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de venkel, in schijfjes en de paprika in ringetjes.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de broccoli en venkel toe. Kook deze in 5 minuten, beetgaar. Giet daarna af of gebruik een vergiet.
- Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Voeg de broccoli, venkel en paprika toe aan de schaal en besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een kom de tomatensaus met 3 el sojasaus. Pers de knoflook en voeg dit toe aan de saus. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Smeer de zalmfilets vervolgens in met de passata.
- Verdeel de saus die je over hebt over de groente. Besprenkel de schotel tot slot met de resterende 2 el sojasaus en 1 el olijfolie. Voor minder zout kun je de sojasaus ook weglaten.
- Bak de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de zalm en groente gaar zijn. Verdeel de gebakken groente en zalm over twee borden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 557
- Vetten: 39,5
- Koolhydraten: 7,4
- Vezels: 6,8
- Eiwitten: 37,8