Ingrediënten
Schaal
- 2 courgettes of 400 gr courgetti
- 2 el olijfolie
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 1–2 el sojasaus
- sap van 1 limoen
- 1 el tamarinde pasta
- 1 tl vissaus of worcestersaus
- gedroogde rode pepervlokken naar smaak
- 125 gr taugé
- 4 el pinda’s
- optioneel: verse koriander
Bereidingswijze
- Meng in een klein kommetje de sojasaus, limoensap, vissaus, tamarinde en rode pepervlokken. Zet opzij. Maak de courgettes schoon en verwijder de uiteindes. Maak m.b.v. een spiraalsnijder noodles van de courgette of gebruik kant-en-klare courgette spaghetti
- Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote wokpan en voeg de courgette spaghetti toe aan de pan. Bak de courgette spaghetti boven een hoog vuur in ca. 2-3 minuten gaar. Snijd ondertussen de sjalotten in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.
- Laat de courgette spaghetti 5 minuten afkoelen en giet de inhoud van de pan dan in een vergiet. Laat het overtollige vocht goed uit lekken. Maak dan de wokpan schoon en voeg een el olijfolie toe aan de pan. Zet het weer op het vuur en voeg de gesneden sjalotten en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom en voeg dit toe aan de pan. Laat het ei een beetje stollen en roer dan met een spatel goed door de pan om een roer ei te maken. Voeg dan de zelfgemaakte saus, taugé en de courgette spaghetti toe aan de eieren en bak dit 2 minuten mee.
- Verdeel de inhoud van de pan over 3 kommetjes en garneer met de gehakte pinda’s en verse koriander.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3 van het totaal
- Calorieën: 270
- Vetten: 17,5
- Koolhydraten: 12,3
- Vezels: 4,1
- Eiwitten: 13,8