Ingrediënten
Schaal
- 2,5 tot 3 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 200 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 50 gr erythritol
- 1/2 vanillestokje, merg
- sap van 1,5 – 2 limoen(en)
- 60 gr mango blokjes
- rasp van 1/2 limoen
Bereidingswijze
- Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Verwarm vervolgens de slagroom, Griekse yoghurt, erythritol, merg van vanillestokje en de sap van 1,5 limoenen in een pan.
- Breng de inhoud van de pan al roerend aan de kook. Zet het vuur uit als de room kookt. Voeg daarna de gelatine toe en roer goed door tot de gelatine is opgelost.
- Proef of je voldoende limoen smaak proeft en anders doe je er nog een beetje limoensap bij. Verdeel over 6 siliconen muffin of tulband vormpjes. Laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Dip de vormpjes voor het serveren even in warm water. De panna cotta valt er dan makkelijk uit. Serveer de panna cotta met gesneden mangoblokjes en citroenrasp.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 panna cotta (1/6)
- Calorieën: 188
- Vetten: 17,9
- Koolhydraten: 4
- Eiwitten: 2,5