Ingrediënten
Schaal
- 5 rode paprika’s
- 1 grote ui
- handje verse peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 el olijfolie
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 800 ml water
- 1 blokje groente bouillonblokje of verse bouillon
- 2 tl botten bouillon poeder (optioneel)
- 150 ml volvette kokosmelk
- Verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie (extra voor in de soep bij opdienen)
Bereidingswijze
- Snijd de paprika in kleine blokjes en de ui, peterselie en knoflook in grove stukjes. Ontpit de chilipeper en hak de peper klein.
- Verwarm een el olijfolie boven een middelhoog vuur. Bak de ui totdat het glazig is en voeg dan de paprika toe en bak 5 tot 10 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, eetlepel gerookte paprikapoeder, peper, zout en gesneden chilipeper toe. Bak nog even kort en haal de pan van het vuur.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en voeg hier de gebakken groente toe.
- Voeg het water met de bouillon en eventueel bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
- Voeg de kokosmelk toe en roer door. Breng nog even kort aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
- Schenk in een kom en voeg per kom soep een scheutje olijfolie toe. Voeg eventueel gebakken of gekookte kipfilet toe om er een volwaardige lunch/diner gerecht van te maken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kom
- Calorieën: 165
- Vetten: 12,3
- Koolhydraten: 9,1
- Vezels: 4,5
- Eiwitten: 2,1