Een eenvoudige en snelle pasta is altijd fijn na een drukke dag. Deze koolhydraatarme versie hoort zeker tot één van die recepten waar je bijna iedereen blij maakt. Deze koolhydraatarme pasta maken we van pastinaak. Deze pasta draait verder maar echt om één ding: de burrata! Een heerlijke pasta die je binnen handomdraai op tafel zet.
Wat is burrata?
Burrata is een Italiaanse specialiteit. Burrata lijkt op mozzarella, maar is dan een stuk romiger. Dit komt doordat de kaas gevuld is met room en dat zorgt voor de zachte structuur van dit bolletje kaas. Burrata is laag in koolhydraten en rijk aan vetten en eiwitten. Naast de burrata levert de slagroom ook eiwitten en vetten in deze maaltijd. Deze pasta is vegetarisch, maar mocht je geen vegetariërs aan tafel hebben en behoefte hebben aan extra eiwitten, kun je ook nog spekjes toevoegen.
De pastasaus maken we van cherrytomaten, basilicum en slagroom. We roosteren de tomaatjes in de oven, zodat ze lekker zacht worden. Samen met de slagroom ontstaat een romige tomatensaus.
Bereidingstips
We maken de pasta van pastinaak. Hiermee maak je een koolhydraatbeperkte pasta. Vind je dit te hoog in koolhydraten? Vervang het dan eventueel door koolraap of courgette. We hebben ook kant-en-klare koolhydraatarme pasta in onze webwinkel, zoals glutenvrije edamame spaghetti of FeelingOK Italiaanse spaghetti. De chilivlokken kun je naar smaak toevoegen. Als je van pittig houdt, gebruik dan meer chilivlokken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere pasta recepten.
PrintPastinaakpasta met burrata
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 30
- Totale tijd: 40
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner, Lunch
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 400 gr cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- 1 grote bol burrata
- 2 stuks pastinaak (ca. 300 gr)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gr champignons
- handje verse basilicum
- 180 ml slagroom
- 1 tl chilivlokken
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de tomaten 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de burrata uit de koelkast en uit het vocht. Laat op een bordje op kamertemperatuur komen. Schil vervolgens de pastinaak en snijd deze met een spiraalsnijder in spaghettislierten.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in vieren en de basilicum fijn.
- Verwarm een koekenpan met een eetlepel olijfolie boven een middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
- Haal de geroosterde tomaatjes uit de oven en voeg deze toe aan de pan. Roer en stamp de tomaatjes vervolgens zacht. Voeg de slagroom toe en roer goed.
- Voeg de pastinaak toe aan de saus en laat al roerend pruttelen, totdat de pastinaak beetgaar is.
- Haal de pan van het vuur en verdeel de pasta over 2 borden. Snijd de burrata doormidden (tijdens het serveren) en leg een stuk op elk bord. Garneer de pasta met chilivlokken, olijfolie en verse basilicum.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 755
- Vetten: 62,2
- Koolhydraten: 28,9
- Vezels: 12,1
- Eiwitten: 14,2
heerlijk recept!
dit recept is niet echt low carb als dit per portie 28,9 khd is. of klopt deze telling niet?
Hi Marieke,
Klopt, het is meer koolhydraatbeperkt, lekker voor af en toe als je een koolhydraatarm dieet volgt.
heerlijk! gemaakt met kh beperkte penne. zeker voor herhaling vatbaar.
Inderdaad heerlijk! Gemaakt met prefab courgetteslierten, net zo lekker. Makkelijk met de tomaatjes, lekker door de burrata.
Heerlijk gerecht! Zeker voor herhaling vatbaar! We hebben genoten 🤗🤗🤗