Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pastinaakpasta met burrata en roomsaus.

Pastinaakpasta met burrata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote bol burrata
  • 2 stuks pastinaak (ca. 300 gr)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr champignons
  • handje verse basilicum
  • 180 ml slagroom
  • 1 tl chilivlokken
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de tomaten 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Haal de burrata uit de koelkast en uit het vocht. Laat op een bordje op kamertemperatuur komen. Schil vervolgens de pastinaak en snijd deze met een spiraalsnijder in spaghettislierten.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in vieren en de basilicum fijn.
  4. Verwarm een koekenpan met een eetlepel olijfolie boven een middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
  5. Haal de geroosterde tomaatjes uit de oven en voeg deze toe aan de pan. Roer en stamp de tomaatjes vervolgens zacht. Voeg de slagroom toe en roer goed.
  6. Voeg de pastinaak toe aan de saus en laat al roerend pruttelen, totdat de pastinaak beetgaar is.
  7. Haal de pan van het vuur en verdeel de pasta over 2 borden. Snijd de burrata doormidden (tijdens het serveren) en leg een stuk op elk bord. Garneer de pasta met chilivlokken, olijfolie en verse basilicum.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 755
  • Vetten: 62,2
  • Koolhydraten: 28,9
  • Vezels: 12,1
  • Eiwitten: 14,2