Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Peruaanse kip met pikante saus.

Peruaanse kip met pikante saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 6 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 375
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Peruaans

Ingrediënten

Schaal

Kip + marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine sjalot
  • 35 ml sojasaus
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1/4 tl cayennpeper
  • 500 gr kipdijfilet
  • 1 el olijfolie

Pikante saus

  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr verse koriander of peterselie
  • 30 gr mayonaise
  • 20 gr Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 tot 4 jalapeñoplakjes (vers of uit pot)
  • 1 lente ui
  • 1 el limoensap
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snipper de knoflook en snijd de sjalot fijn. Doe de sojasaus, gepelde knoflook, sjalot en kruiden in een keukenmachine of blender en meng goed door elkaar.
  2. Als je hele grote stukken kip hebt, snij deze dan eerst door de helft. Doe de kip in een bak die je kan afsluiten en schenk de marinade over de kip heen. Meng goed en zet de bak afgesloten in de koelkast. Laat de marinade minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht intrekken.
  3. Pers voor de saus de knoflook fijn en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of blender. Maal net zo lang totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra jalapeños. Voeg extra water toe als de saus te dik is.
  4. Haal de kip uit de koelkast en verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan boven middelhoog vuur. Bak de kip rondom gaar in ongeveer 15 minuten.
  5. Serveer de kip met de saus en eventueel bloemkoolrijst, broccoli, avocado of een salade naar keuze.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 288
  • Vetten: 13,5
  • Koolhydraten: 0,9
  • Eiwitten: 26,4