Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Groene pesto gemaakt van walnoten.

Pesto zelf maken (koolhydraatarm)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 200 gram 1x
  • Categorie: Voorgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 45 gr walnoten, ongebrand (of pijnboompitten)
  • 30 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 35 gr pecorino of Parmezaanse kaas
  • 95 ml olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bak de walnoten kort een paar minuten zonder olie in een koekenpan. Schud goed en let goed op, want de walnoten kunnen snel verbranden.
  2. Voeg de basilicum toe aan de keukenmachine of blender en mix kort. Snijd vervolgens de knoflook in stukjes en rasp de kaas. Voeg dit samen met de walnoten en olijfolie toe aan de keukenmachine of blender. Mix nog een keer, totdat alles goed is gemengd.
  3. Voeg als laatst de citroensap toe en breng de pesto op smaak met zout en peper. Mix nog een keer goed en voeg extra olijfolie toe als de pesto te dik is.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: per 100 gram
  • Calorieën: 605
  • Vetten: 62,5
  • Koolhydraten: 1,4
  • Vezels: 2
  • Eiwitten: 8,5