Ingrediënten
Schaal
- 250 gr pindakaas
- optioneel: 1 scoop eiwitpoeder
- 160 gr lijnzaad
- 1/2 tl vanille aroma
- 75 gr pinda’s
Bereidingswijze
- Meng in een kom met een garde of spatel de pindakaas, eiwitpoeder, lijnzaad en vanille-extract. Dek het mengsel goed af met huishoudfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast. Zodat het pindakaas mengsel kan opstijven.
- Vorm van het mengsel met je handen 12 balletjes van ongeveer 2-3 centimeter groot en plaats de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe de bakplaat 20 minuten in de koelkast zodat de balletjes kunnen opstijven. Rol de balletjes door de pinda’s en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 balletje
- Calorieën: 232
- Vetten: 17,8
- Koolhydraten: 7,8
- Eiwitten: 11,5