Een heerlijk portie brownies gemaakt van amandelmeel en pure chocolade met pindakaas swirl.

Pindakaas swirl brownies

Zelfgemaakte koolhydraatarme brownies met een pindakaas swirl!

Een koolhydraatarm nagerecht of snack, pindakaas swirl brownies! Deze gemakkelijk te maken brownies bevatten erg weinig koolhydraten en zijn ook nog is erg lekker! De chocolade en pindakaas is een perfecte smaakcombinatie. Je kunt de brownies nog lekkerder maken door wat noten aan het beslag toe te voegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie onderaan de pagina als je vragen hebt over het recept. Als je liever geen pindakaas eet hebben wij ook andere brownie recepten. Er is keuze uit uit koolhydraatarme roomkaas brownies en koolhydraatarme BBBrownie.

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme pindakaas swirl brownies te maken heb je de volgende koolhydraatarme producten nodig. Deze producten kunnen worden gekocht in onze webshop:
Amandelmeel
Kokosmeel
Steviala kristal

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een heerlijk portie brownies gemaakt van amandelmeel en pure chocolade met pindakaas swirl.

Pindakaas swirl brownies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 22
  • Totale tijd: 42 minutes
  • Porties: 8 brownies 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr extra pure chocolade (85-90% cacao)
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 gr boter of olie
  • 25 gr amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 25 gr pure pindakaas
  • Sukrin of stevia naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak een grote sauspan en verwarm hierin op een laag vuur de boter of olie samen met de 100 gr extra pure chocolade. Blijf roeren totdat de chocolade goed is gesmolten. Zet het vuur uit en voeg sukrin of stevia naar smaak toe en laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen.
  2. Voeg vervolgens 1 ei per keer al roerend toe aan het chocolademengsel. Herhaal dit totdat alle drie de eieren in het beslag zijn verwerkt. Voeg amandelmeel en kokosmeel toe en roer tot een glad beslag.
  3. Schenk het browniebeslag in een brownievorm en garneer met de pure pindakaas. Plaats de pindakaas swirl brownies op een rooster in de voorverwarmde oven en bak 18 tot 22 minuten. De brownies zijn klaar als een Satéprikker er schoon uitkomt. Laat de pindakaas swirl brownies afkoelen en snijd in 8 gelijke stukken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie
  • Calorieën: 152
  • Vetten: 13,3
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 5,0
Een heerlijk portie brownies gemaakt van amandelmeel en pure chocolade met pindakaas swirl.

2 Reacties

  1. Kun je deze heerlijke brownies ook invriezen?

    Reageer
    • Beste Monica,

      Dat kan zeker, ik doe het zelf altijd met brownies en koekjes! Ik zou wel adviseren om ze per stuk in te vriezen.

      Gr,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*