Ingrediënten
Schaal
- 100 gr extra pure chocolade (85-90% cacao)
- 3 middelgrote eieren
- 50 gr boter of olie
- 25 gr amandelmeel
- 1 el kokosmeel
- 25 gr pure pindakaas
- Sukrin of stevia naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak een grote sauspan en verwarm hierin op een laag vuur de boter of olie samen met de 100 gr extra pure chocolade. Blijf roeren totdat de chocolade goed is gesmolten. Zet het vuur uit en voeg sukrin of stevia naar smaak toe en laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen.
- Voeg vervolgens 1 ei per keer al roerend toe aan het chocolademengsel. Herhaal dit totdat alle drie de eieren in het beslag zijn verwerkt. Voeg amandelmeel en kokosmeel toe en roer tot een glad beslag.
- Schenk het browniebeslag in een brownievorm en garneer met de pure pindakaas. Plaats de pindakaas swirl brownies op een rooster in de voorverwarmde oven en bak 18 tot 22 minuten. De brownies zijn klaar als een Satéprikker er schoon uitkomt. Laat de pindakaas swirl brownies afkoelen en snijd in 8 gelijke stukken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 brownie
- Calorieën: 152
- Vetten: 13,3
- Koolhydraten: 3,7
- Eiwitten: 5,0