Een lekkere koolhydraatarme snack: pistache-amandel koekjes!
Vandaag heb ik deze heerlijke pistache-amandel koekjes gemaakt. Deze koekjes zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. Daarnaast bevat een koekje slechts 2,0 gr koolhydraten. Dit maakt het een prima snack om te eten als je het koolhydraatarm dieet volgt. Bij het maken van deze koekjes is het belangrijk om extra fijne amandelmeel te gebruiken. Zelf gebruik ik de amandelmeel van ons eigen merk Lowcarbchef! Je kunt de koekjes zowel in de koelkast als de vriezer bewaren. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!
PrintPistache-amandel koekjes
- Bereidingstijd: 25
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 45 minutes
- Porties: 16 koekjes 1x
- Categorie: Snacks
Ingrediënten
Schaal
- 200 gr amandelmeel, extra fijn
- 75 gr boter
- 50 gr Sukrin Icing
- 50 gr pistache nootjes
- 1 tl vanille aroma
- amandelschaafsel naar smaak
Bereidingswijze
- Zeef boven een grote kom de amandelmeel, zodat je alleen fijn amandelmeel overhoudt. Smelt vervolgens in een steelpannetje de boter en snijd ondertussen de pistache nootjes in kleinere stukjes. Voeg de nootjes, boter, vanille aroma en Sukrin Icing toe aan de kom en kneed met de handen tot een samenhangend deeg.
- Plaats het deeg op een stuk plasticfolie of aluminiumfolie en rol dit strak op. Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en decoreer eventueel met amandelschaafsel. Snijd de rol in 16 koekjes en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 12 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje
- Calorieën: 124
- Vetten: 11,9
- Koolhydraten: 2,0
- Eiwitten: 3,2
Smaak = top. Bereiding = minder gemakkelijk dan beschreven staat.
Ik kreeg, helaas, ook geen samenhangend deeg. Dit zorgt ervoor dat een rol maken erg lastig is. Ook na 30 minuten opstijven in de koelkast niet veel makkelijker te verwerken. Het kruimeltje enorm. Ook krijg ik uit dit recept niet meer dan 10 koekjes. Na afbakken af laten koelen. Smaak is heerlijk!
Wat kan anders zodat er wel een samenhangend deeg ontstaat?
Super lekker koekjes. Deeg was nadat het uit de koelkast kwam goed te bereiden. 12 minuutjes en mooi goudbruin..1 nadeel – te lekker om je te beheersen…..ik eet ze liever allemaal op.😋
Ik heb de Pistachenoten weggelaten, het recept aangehouden (behalve de 30 minuten afkoelen in de koelkast)
Heb met de hand bolletjes gekneed in de vorm van Weespermoppen. Zijn prima gelukt en lekker!
Zoals al eerder beschreven kruimde het teveel. Meer boter bij gedaan en nog geen goed resultaat. Mist iets van binding zoals ei. Ook na opstijven en bakken niet gewenste resultaat. Jammer!
Beste Quint,
Mijn deeg vormde geen samenhangend geheel (het kruimde). Dien ik de volgende keer meer boter toe te voegen? Moeten de koekjes in het midden van de oven? Na 12 minuten op 180c waren de randen namelijk een beetje verbrand. De koekjes zijn overigens wel heel lekker.
Bedankt voor tips.
Grtz
Pauline