Ingrediënten
Schaal
- 200 gr amandelmeel, extra fijn
- 75 gr boter
- 50 gr Sukrin Icing
- 50 gr pistache nootjes
- 1 tl vanille aroma
- amandelschaafsel naar smaak
Bereidingswijze
- Zeef boven een grote kom de amandelmeel, zodat je alleen fijn amandelmeel overhoudt. Smelt vervolgens in een steelpannetje de boter en snijd ondertussen de pistache nootjes in kleinere stukjes. Voeg de nootjes, boter, vanille aroma en Sukrin Icing toe aan de kom en kneed met de handen tot een samenhangend deeg.
- Plaats het deeg op een stuk plasticfolie of aluminiumfolie en rol dit strak op. Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en decoreer eventueel met amandelschaafsel. Snijd de rol in 16 koekjes en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 12 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje
- Calorieën: 124
- Vetten: 11,9
- Koolhydraten: 2,0
- Eiwitten: 3,2