Pittig gehakt met geroosterde groenten.

Pittig gehakt met geroosterde groenten

Geef je avondeten wat extra pit met dit smaakvolle gerecht van pittig gehakt en geroosterde groenten. De combinatie van gehakt met een pittige sojadressing en knapperige groenten zorgt voor een heerlijke maaltijd vol verrassende smaken en texturen. Dit gerecht zet je binnen een halfuurtje op tafel.

Hoe maak je dit smaakvolle gerecht?

Dit gerecht is eigenlijk een soort salade / bowl gerecht, maar dan warm. We roosteren eerst de aubergine, broccoli en paprika in de oven. Hierdoor krijgen ze een heerlijke bite en veel smaak dankzij de kruiden. Vervolgens voegen we de geroosterde groenten toe aan het gehakt in de pan, zodat alle smaakjes goed mengen.

De woksaus bestaat uit sojasaus, sambal oelek, sesamolie en balsamicoazijn. Je kunt de saus nog pittiger maken door chilipoeder of extra sambal toe te voegen. Proef eerst, want het is lastig om de pittigheid achteraf te verminderen.

Variatietips

Je kunt eenvoudig nog wat extra’s aan dit gerecht toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan bloemkool- of broccolirijst, maar ook een wrap gevuld met dit groenten-gehaktmengsel is een aanrader. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pittig gehakt met geroosterde groenten.

Pittig gehakt met geroosterde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 3 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Gehakt en groente

  • 1 aubergine
  • 100 gr broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 kleine ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el sesamolie
  • zout en peper
  • 40 gr taugé
  • verse koriander
  • 1 el sesamzaad

Woksaus

  • 3 el sojasaus
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 duimpje gember, geraspt
  • 1 tl sambal oelek
  • 1/2 el sesamolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
  2. Snijd de aubergine in kleine blokjes, de broccoli in roosjes en de paprika in reepjes. Verdeel over een bakplaat met olijfolie, paprikapoeder, sojasaus, knoflookpoeder en meng goed.
  3. Bak de groente 20 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt ook het ook in de airfryer bereiden (10 tot 12 minuten op 180 of 200 graden).
  4. Meng ondertussen in een kom de ingrediënten voor de saus en zet opzij.
  5. Snipper vervolgens de ui en knoflook. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat sesamolie toe. Fruit de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt. 
  6. Voeg de saus toe en meng goed door het gehakt. Proef en breng op smaak met peper en zout. 
  7. Haal de groenten uit de oven en meng door het gehakt. Voeg eventueel nog wat sojasaus toe. Laat 5-10 minuten zachtjes opstaan. 
  8. Verdeel het gehakt met de groenten over 2 borden. Verdeel de taugé en garneer met de verse koriander en sesamzaad.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 596
  • Vetten: 44,2
  • Koolhydraten: 10,6
  • Vezels: 7,2
  • Eiwitten: 35,3
Pittig gehakt met geroosterde groenten.

3 Reacties

  1. Als u het over sojasaus heeft bedoelt u dan de echte sojasaus van bijv. Kikoman of ketjap manis?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*