Ingrediënten
Schaal
Gehakt en groente
- 1 aubergine
- 100 gr broccoli
- 1 rode paprika
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el sojasaus
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 kleine ui
- 1 teentjes knoflook
- 300 gr rundergehakt
- 1 el sesamolie
- zout en peper
- 40 gr taugé
- verse koriander
- 1 el sesamzaad
Woksaus
- 3 el sojasaus
- 1 el balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 duimpje gember, geraspt
- 1 tl sambal oelek
- 1/2 el sesamolie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
- Snijd de aubergine in kleine blokjes, de broccoli in roosjes en de paprika in reepjes. Verdeel over een bakplaat met olijfolie, paprikapoeder, sojasaus, knoflookpoeder en meng goed.
- Bak de groente 20 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt ook het ook in de airfryer bereiden (10 tot 12 minuten op 180 of 200 graden).
- Meng ondertussen in een kom de ingrediënten voor de saus en zet opzij.
- Snipper vervolgens de ui en knoflook. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat sesamolie toe. Fruit de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt.
- Voeg de saus toe en meng goed door het gehakt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de groenten uit de oven en meng door het gehakt. Voeg eventueel nog wat sojasaus toe. Laat 5-10 minuten zachtjes opstaan.
- Verdeel het gehakt met de groenten over 2 borden. Verdeel de taugé en garneer met de verse koriander en sesamzaad.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 596
- Vetten: 44,2
- Koolhydraten: 10,6
- Vezels: 7,2
- Eiwitten: 35,3