Ingrediënten
Schaal
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 500 gr mager rundergehakt
- 250 gr champignons, in plakjes gesneden
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden
- 50 gr pepperoni of salami
- 50 gr plakjes ham
- 120 gr geraspte mozzarella
- 400 ml Mutti tomatenpulp of gezeefde tomaten
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
- paprikapoeder naar smaak
- knoflookpoeder naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een snijplank de bloemkool in kleinere roosjes. Pak vervolgens een grote pan en vul deze met water. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en breng aan de kook. Kook de bloemkool 6-8 minuten, beetgaar. Schenk de inhoud van de pan na het koken in een vergiet en laat het overtollige vocht goed uitlekken.
- Verwarm dan de oven voor op 200 graden en pak een grote koekenpan. Verwarm een el boter of olijfolie in de koekenpan en voeg de gesneden uien en knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit gaar. Laat na het bakken het overtollige vocht uitlekken en schep het gehakt op een bord of in een kom.
- Verwarm in dezelfde pan weer een el olijfolie en voeg nu de champignons toe. Bak de champignons binnen 3-5 minuten gaar en giet het overtollige vocht uit de pan. Verspreid de groente (champignons, bloemkool en paprika) over een bakplaat en breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Rooster de groente 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de groente na het roosteren met een keukenpapiertje droog.
- Meng vervolgens in een grote kom de geroosterde bloemkool, paprika, champignons en het gehakt. Pak dan een grote ovenschaal en vet deze in met een beetje boter of olie en verspreid het halve blikje Mutti tomatenpulp over de bodem.
- Voeg dan de helft van het gehaktmengsel toe aan de ovenschaal en schenk de overgebleven tomatenpulp hier overheen. Voeg dan een paar plakjes salami en ham toe aan de ovenschaal en bestrooi dit met de helft van de geraspte mozzarella. Herhaal deze stap totdat al je toppings op zijn.
- Verdeel ten slotte de overgebleven salami of pepperoni plakjes over bovenkant van de ovenschotel en bestrooi de bovenkant met de geraspte Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
- Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel in 4 porties en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van het geheel
- Calorieën: 482
- Vetten: 28,9
- Koolhydraten: 8,5
- Vezels: 4,0
- Eiwitten: 42,1