Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pompoenkoekjes met chocolade.

Pompoenkoekjes met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 koekjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd in stukjes. Kook de pompoen in 10 tot 15 minuten zacht. Laat afkoelen en pureer tot een glad mengsel. Je kunt ca. 80 gram afwegen en dit koken en pureren of de hele pompoen koken en pureren en de rest van de puree invriezen.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Smelt in een pannetje de kokosolie. Klop een ei los in een kom en voeg de iets afgekoelde kokosolie, maple vezelstroop, pompoenpuree en vanille-extract toe. Klop dit met een garde goed door elkaar.
  4. Meng in een andere kom de droge ingrediënten (amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, bakpoeder, pumpkin spice en xanthaangom). Voeg ook een snufje zout toe.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot een glad beslag.
  6. Snijd de chocolade in stukjes of gebruik chocoladedruppels. Roer dit door het beslag.
  7. Schep 1 lepel beslag op een bakplaat. Vorm er een koekje van en druk een beetje plat. Herhaal dit, totdat je 8 bolletjes op de bakplaat hebt liggen.
  8. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal ze van de bakplaat en laat ze op een bord of afkoelrek volledig afkoelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 222
  • Vetten: 18,9
  • Koolhydraten: 4,3
  • Vezels: 7,2
  • Eiwitten: 5,4