Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pompoenlasagne met ricotta en spinazie.

Pompoenlasagne met ricotta en spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 250 gr diepvries spinazie, ontdooid
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 blikjes tomatenpulp Mutti (800 gr)
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 500 gr ricotta
  • 1 ei (M)
  • 180 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/4 tl nootmuskaat, gemalen
  • 350 gr pompoen lasagneblad
  • 50 gr geraspte mozzarella, kant-en-klaar
  • 2 handjes walnoten, gehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Haal de spinazie uit de vriezer en laat dit ontdooien. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Verwarm een el olijfolie in een steelpannetje en voeg de fijngesneden ui  toe. Bak dit ca. 4 minuten, totdat de ui glazig begint te worden. Voeg dan de geperste knoflook toe en bak dit kort mee.
  2. Voeg de tomatenpulp toe aan de pan en laat dit 15 minuten sudderen boven een laag vuur, totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Voeg de verse basilicum toe en roer dit erdoor. Proef en breng op smaak met voldoende zout en peper. Verwarm ondertussen de de heteluchtoven voor op 180 graden.
  3. Snijd de ontdooide spinazie in kleinere stukken. Verwarm een el olijfolie in een steelpan en bak hierin de spinazie gaar. Giet het overtollige vocht uit de pan. Laat afkoelen en knijp de spinazie daarna goed uit.
  4. Meng in een grote kom de ricotta, het ei, 100 gr Parmezaanse kaas en nootmuskaat tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de afgekoelde spinazie toe aan het ricottamengsel.
  5. Vet een rechthoekige ovenschaal in met olijfolie, voeg een flinke opscheplepel tomatensaus toe en verdeel het over de bodem van de schaal. Leg wat pompoenlasagne vellen in de schaal bedek met een laag tomatensaus, een derde van het spinazie- en ricottamengsel, en een derde van de overgebleven geraspte Parmezaanse kaas (gebruik je vingers om het gelijkmatig te verdelen). Breng op smaak met zout en peper indien gewenst.
  6. Herhaal de lagen drie keer. Bedek de bovenste laag met geraspte mozzarella. Bak de lasagne 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is en mooi goudbuin is.
  7. Rooster ondertussen wat walnoten in een koekenpan boven laag vuur en serveer deze later met de lasagne!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 609
  • Vetten: 43,9
  • Koolhydraten: 14,5
  • Vezels: 3,5
  • Eiwitten: 35,2