Pompoenpannenkoekjes met stroop en aardbeien.

Pompoenpannenkoekjes

Het is weer tijd voor een lekker pannenkoek recept! Dit keer hebben wij koolhydraatarme en glutenvrije pompoenpannenkoekjes gemaakt. Met deze pannenkoekjes krijg je zonder dat je het door hebt extra groente binnen. De pannenkoekjes hebben we gemaakt van kokosmeel. Hierdoor zijn de pannenkoekjes koolhydraatarm, keto en glutenvrij. Verder hebben we de pannenkoekjes op smaak gebracht met pompoen, kaneel en vanille. De pompoen zorgt voor een mooie oranje kleur en geeft de pannenkoekjes een lichtzoete smaak. Met dit recept maak je ongeveer 8 kleine pannenkoekjes. Een portie van 4 pannenkoekjes bevat slechts 7,6 gr koolhydraten en maar liefst 10,4 gr vezels!

Tips:
De pompoenpannenkoekjes zijn lekker om te eten als ontbijt of lunch. Je kunt ze naturel eten of serveren met vers fruit en suikervrije stroop. Zelf ben ik fan van onze eigen Lowcarbchef suikervrije maple siroop. Je kunt de pannenkoekjes na het bakken maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren en eventueel meenemen naar het werk of de studie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere pannenkoek recepten.

Update 28/9/24: hoeveelheid kokosmeel van 30 gram verhoogt naar 50 gram, zodat de pannenkoekjes minder snel uit elkaar vallen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pompoenpannenkoekjes met stroop en aardbeien.

Pompoenpannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.4 sterren uit 9 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en kook ze in 10-12 minuten gaar. Laat het water na het koken uitlekken en pureer de blokjes m.b.v. een staafmixer tot puree.
  2. Meng in een grote kom de eieren, amandeldrink en vanille aroma. Voeg de pompoenpuree, kokosmeel, kaneel en bakpoeder toe aan de kom en meng nog eens goed.
  3. Verwarm een el kokosolie in een grote koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak het pannenkoekje 2 minuten boven een laag vuur en draai dan m.b.v. een kaasschaaf of taartschep de pannenkoek om. Bak nog eens 2 minuten en plaats op een bord. Herhaal deze stap, totdat je 8 pannenkoekjes hebt gebakken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 pannenkoekjes
  • Calorieën: 294
  • Vetten: 20,4
  • Koolhydraten: 7,6
  • Vezels: 10,4
  • Eiwitten: 14,9
Pompoenpannenkoekjes met stroop en aardbeien.

18 Reacties

  1. lekker. het bakken vond ik wel veel werk. het duurde heel lang voor ik ze in kon draaien en de bovenkant ging niet bubbelen. na enkele pannenkoekjes heb ik een deksel op de pan gedaan en dat werkte heel goed. ik kon ze goed omdraaien op deze manier. avond tevoren gemaakt en volgende dag opgewarmd in de magnetron met klont roomboter. ga ik nog eens maken.






    Reageer
  2. Ze leken me zo lekker! Maar zijn compleet mislukt. Pannenkoeken vielen uit elkaar






    Reageer
  3. Deze pompoen pannekoekjes zojuist gemaakt voor de lunch. Ze waren heerlijk!
    Het recept wel iets aangepast. Ik heb namelijk amandelmeel gebruikt in plaats van kokosmeel, ook meer toegevoegd dan 30g – ongeveer 60g – en de amandeldrink vervangen door gewone halfvolle melk.
    Ik kon er precies 8 kleine pannekoekjes van maken, van die American pancakes-formaat. Het omdraaien ging gemakkelijk, er is er geen een gebroken. Het vereist alleen een beetje geduld.






    Reageer
  4. Geen succes dit recept.. vallen uit elkaar en smaak erg vlak. Jammer

    Reageer
    • Hi Suzanne,

      Wat jammer dat de pannenkoekjes niet goed zijn gelukt. Ze zijn inderdaad iets kwetsbaarder, het kan helpen om de puree echt goed uit te laten lekken en droog te deppen. Ook bak je ze klein (als pancakes), zodat je ze makkelijker met een spatel kunt omdraaien.

      Reageer
  5. morgen krijg ik mijn wafelijzer binnen ga deze ook daarin proberen.

    Reageer
  6. Hallo Quint
    200 gr pompoenblokjes, hoeveel pompoen puree is dat?
    Ik heb nl al kant en klare pompoen puree staan. Ik maak in een keer een grote pompoen gaar in een snelkookpan en vries de puree dan in

    Reageer
    • Hi Monique, ik denk ongeveer 150 gram puree. Je kunt beginnen met 100 gram puree. Als het beslag te dun is, voeg je wat meer puree toe. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  7. Lekker, met wat roomboter erop gegeten. Ik ga de aardbeiensaus en de ahornsaus bestellen dan zal het nóg lekkerder smaken. Morgen nóg een portie 😍 Ipv amandeldrink volle melk gebruikt.






    Reageer
  8. Groot succes wat mij betreft, dit recept. Net opgesmikkeld met een beetje roomboter, heerlijk!
    Jullie maken wat mij betreft een feestje van het koolhydraatarm dieet. De stemming is hier thuis omgeslagen van ‘wat mag ik allemaal niet’, naar ‘oh, dat mag ik ook!’… =)






    Reageer
  9. Heerlijke pannenkoeken! Ik bak ze regelmatig. Ik doe er wat extra kokos meel en amandelmeel door. Daardoor is het beslag wat dikker en blijven ze beter heel.






    Reageer
  10. 12:53 Nu de eerste aan het bakken. Ruikt en ziet er veelbelovend uit…
    12:56 Lekker maar ik vind de smaak van ei te overheersend. Volgende x gebruik twee eieren. Of uiteindelijk maar 1.






    Reageer
  11. Beste Quint,

    We genieten van je gerechten. Ik ga zometeen voor de week wat gerechten voorbereiden. Hoelang zouden de pannenkoeken goed blijven? 2/3 dagen in de koelkast gaat dat?

    Alvast bedankt en nog een fijn weekend.

    Groetjes,

    Soraya

    Reageer
    • Hi Soraya,

      Leuk om te horen! Ik zou de pannenkoekjes maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook per stuk invriezen om ze iets langer te bewaren. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Quint dit zijn de lekkerste pannenkoeken ooit! Ik vind ze echt nog beter dan de “echte”. Bedankt voor weer een heerlijk recept.






    Reageer
  13. Bij mij vallen ze uit elkaar… Wat doe ik verkeerd? Smaken wel ontzettend lekker!

    Reageer
    • Hi Maaike.

      Ik heb er zelf hele kleine pannenkoekjes gebakken, zodat ik gemakkelijk een spatel eronder kon krijgen. Hierdoor kon ik ze zonder problemen omdraaien. Verder is het belangrijk om te wachten met draaien totdat de bovenkant begint te bubbelen, dat betekent dat de gebakken kant goed gaar is en dat je de pannenkoeken kan omdraaien. Als je hier extra oplet moet het lukken. Veel succes!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  14. Ik sta ze nu te bakken en heb al even geproefd. Heerlijk! Zo fijn, Kha arm en toch een beetje groente. Toprecept!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*