Ingrediënten
Schaal
- 200 gr pompoenblokjes
- 50 gr kokosmeel
- 75 ml amandeldrink
- 3 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 1 tl bakpoeder
- kaneel naar smaak
- 2 el kokosolie
- optioneel: suikervrije maple stroop
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en kook ze in 10-12 minuten gaar. Laat het water na het koken uitlekken en pureer de blokjes m.b.v. een staafmixer tot puree.
- Meng in een grote kom de eieren, amandeldrink en vanille aroma. Voeg de pompoenpuree, kokosmeel, kaneel en bakpoeder toe aan de kom en meng nog eens goed.
- Verwarm een el kokosolie in een grote koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak het pannenkoekje 2 minuten boven een laag vuur en draai dan m.b.v. een kaasschaaf of taartschep de pannenkoek om. Bak nog eens 2 minuten en plaats op een bord. Herhaal deze stap, totdat je 8 pannenkoekjes hebt gebakken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 4 pannenkoekjes
- Calorieën: 294
- Vetten: 20,4
- Koolhydraten: 7,6
- Vezels: 10,4
- Eiwitten: 14,9