Ingrediënten
Schaal
- 400 gr pompoen
- 4 middelgrote eieren
- 75 ml slagroom
- 100 gr feta
- 100 gr babyspinazie
- 1 ui, in kleine stukjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- optioneel: pijnboompitten naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Je kunt ook kant-en-klare pompoenblokjes gebruiken. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rooster de pompoen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm vervolgens een el olijfolie in een middelgrote koekenpan en bak hierin de babyspinazie circa. 2 minuten. Doe de spinazie na het bakken even in een kommetje en maak de koekenpan schoon.
- Verwarm nu een el boter in de koekenpan en voeg de gesneden uitjes toe. Bak de uitjes ongeveer 2 minuten boven een laag vuur goudbruin.
- Meng vervolgens in een grote kom de eieren, slagroom en alle kruiden. Haal dan de ovenschaal met de pompoenblokjes uit de oven en voeg de gebakken uitjes, spinazie en feta toe aan de ovenschaal. Giet ten slotte het eiermengsel over het geheel en doe de ovenschaal terug in de oven.
- Bak de pompoenquiche 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de quiche na het bakken in 2 stukken en garneer eventueel met pijnboompitten. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van de quiche
- Calorieën: 463
- Vetten: 37,2
- Koolhydraten: 7,5
- Eiwitten: 22,4