Ingrediënten
Schaal
- 100 gr pompoen(puree)
- 2 el chiazaad (ca. 25 gr)
- 1/4 tl pumpkin spice kruiden
- snufje zout
- 10 gr eiwitpoeder, vanille (ongezoet)
- 150 ml amandelmelk, ongezoet
- 50 ml kokosmelk, 17% vet
- 3 druppels stevia of 1/2 el erythritol poeder
- 1 el amandelpasta
- 1/4 appel (Elstar)
- 1/2 el pompoenpitten
Bereidingswijze
- Snij de pompoen en kook in 10-20 minuten zacht, afhankelijk van hoe groot de stukken zijn. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om er een puree van te maken. Laat helemaal afkoelen. Je kunt ook kant-en-klare pompoenpuree gebruiken
- Meng de chiazaad met de kruiden, een snufje zout en eiwitpoeder. Voeg de amandelmelk, kokosmelk en stevia toe.
- Roer na 5 minuten nog een keer goed door en voeg de pompoenpuree toe.
- Zet afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur.
- Haal uit de koelkast en verdeel over 2 glazen.
- Schep de amandelpasta erover en snij de appel in schijfjes en verdeel over de chiapudding. Garneer met de pompoenpitten en wat pumpkin spice kruiden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas chiapudding
- Calorieën: 391
- Vetten: 26,5
- Koolhydraten: 12,7
- Vezels: 13,9
- Eiwitten: 19,1