Ingrediënten
Schaal
- 150 gr tarwegluten
- 50 gr sojameel
- 50 gr sesamzaad
- 50 gr zonnebloempitten
- 50 gr lijnzaad
- 20 gr tarwemeel
- 12 gr tarwezemelen
- 1 zakje gist
- 5 gr zout
- 270 ml water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de droge ingrediënten en voeg 270 ml handwarm water toe.
- Kneed het mengsel met je handen ongeveer 2-3 minuten goed door elkaar. Vorm het deeg tot een dikke rol en plaats deze in een bakblik. Dek af met een theedoek en laat het brood 50-60 minuten rijzen op een warme plek.
- Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen. Snijd het brood vervolgens in 15 sneetjes en genieten maar!
- Het is ook mogelijk om het brood in de broodbakmachine te maken. Kies op uw broodbakmachine het programma volkoren en 500 gr broodgewicht. Doe vervolgens de inhoud van de mix samen met 270 ml handwarm water in de machine. Sluit de deksel en start de machine.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje
- Calorieën: 112
- Vetten: 5,5
- Koolhydraten: 3,6
- Vezels: 1,9
- Eiwitten: 11,0