Ingrediënten
Schaal
Ribeye
- 350 gr ribeye steak
- zeezout en peper
- roomboter (voor bereiding in de pan)
Salade
- 3 mini komkommer
- 2 stengels bosui
- 10 radijsjes
- 1 avocado
- 30 gr rucola
- 15 gr verse peterselie
- 15 gr verse koriander
- 10 gr verse dille
- 15 gr verse munt
- 1 tl Chinese 5 spices kruiden
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 20 g walnoten
- peper en zout
Bereidingswijze
- Haal de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de barbecue als je het vlees hierop gaat bereiden.
- Snijd ondertussen voor de salade de komkommer, bosui en radijs in dunne plakjes. Halveer de avocado en snijd in blokjes. Voeg alles toe aan een kom. Voeg ook de rucola toe.
- Snijd alle verse kruiden samen fijn. Gebruik van de munt alleen de blaadjes.
- Voeg de verse kruiden samen met de Chinese kruiden en citroensap toe aan de kom en meng goed door elkaar.
- Voeg bij het opdienen van de salade de olijfolie en gebroken stukjes walnoten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kruid de ribeye voor het baken goed met peper en zout. Leg het vlees op de barbecue en 2,5 tot 3 minuten per kant.
- Voor bereiding op de grill pan, verwarm je een grillpan voor op een middelhoog vuur. Voeg voldoende boter toe en leg de steak in het midden van de pan. Bak de steak 2,5 tot 3 minuten per kant.
- Leg de steak na het bakken op een vel aluminiumfolie en vouw dicht. Laat de steak 5 minuten rusten, voordat je hem serveert. Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer met de salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (halve steak + salade)
- Calorieën: 604
- Vetten: 45,1
- Koolhydraten: 4,8
- Vezels: 5,6
- Eiwitten: 41,9