Introductie:
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, rijkgevulde groentesoep. Groentesoep is een gerecht wat eigenlijk iedereen wel lust en vaak eet. Vandaar dat een groentesoep recept niet kan ontbreken op onze site. Het traditionele groentesoep recept hebben wij iets aangepast. We hebben iets minder groente toegevoegd en meer vlees. De basis van de soep is echter hetzelfde, namelijk runderbouillion. Het resultaat is een heerlijk rijkgevulde groentesoep met slechts 7,9 gr koolhydraten per kom! Uit een pan kan je zo’n 5 tot 8 kommen halen. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!
PrintRijkgevulde groentesoep
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 35 minutes
- Porties: 6 kommen 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
Schaal
- 350 gr bloemkool
- 100 gr sperziebonen
- 1 prei
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 winterpeen
- 2–3 rundvlees bouillionblokjes
- 350 gr kipfiletblokjes
- 250 gr rundersoepballetjes
- 1,75 liter water
Bereidingswijze
- Snijd de prei, sperziebonen, bloemkool, winterpeen, ui en selderij in stukjes. Breng vervolgens in een grote soeppan (3 liter) 1,75 liter water met 2-3 rundvlees bouillonblokjes aan de kook.
- Bak ondertussen de kleine kipfiletblokjes in een koekenpan gaar. Voeg als het water kookt de gesneden groente, de kipfiletblokjes en de gehaktballetjes toe aan de pan en kook dit 15 minuten mee. Verdeel de soep over zes kommen en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kom
- Calorieën: 186
- Vetten: 7,3
- Koolhydraten: 7,9
- Eiwitten: 22,8
Ik maak deze soep regelmatig en is erg succesvol hier. De grove groenten er in zijn heerlijk. wij eten het als maaltijdsoep.
Heb het als lunch gemaakt, zonder de kipblokjes, bonen en bloemkool. Daarvoor in plaats extra peterselie en prei toegevoegd.
Volgende keer wil ik het als avond eten maken, met de kipblokjes en andere groenten. Heerlijk recept ook al had ik niet alle ingrediënten gebruikt.
In 1 woord heerlijk!
Hallo, zou u de ingrediënten aan kunnen passen? ik mis een 2 dingen daar die wel terugkomen in het recept: winterpeen, selderij 🙂
Beste Stephanie,
Excuses ik heb de twee ingrediënten er inmiddels bijgezet!
Groet,
Quint