Ingrediënten
Schaal
- 350 gr bloemkool
- 100 gr sperziebonen
- 1 prei
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 winterpeen
- 2–3 rundvlees bouillionblokjes
- 350 gr kipfiletblokjes
- 250 gr rundersoepballetjes
- 1,75 liter water
Bereidingswijze
- Snijd de prei, sperziebonen, bloemkool, winterpeen, ui en selderij in stukjes. Breng vervolgens in een grote soeppan (3 liter) 1,75 liter water met 2-3 rundvlees bouillonblokjes aan de kook.
- Bak ondertussen de kleine kipfiletblokjes in een koekenpan gaar. Voeg als het water kookt de gesneden groente, de kipfiletblokjes en de gehaktballetjes toe aan de pan en kook dit 15 minuten mee. Verdeel de soep over zes kommen en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kom
- Calorieën: 186
- Vetten: 7,3
- Koolhydraten: 7,9
- Eiwitten: 22,8