Cocktail met rivierkreeftjes.

Rivierkreeftjescocktail met avocadomousse

Een cocktail met garnalen staat vaak op het menu tijdens de feestdagen. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, maar het is ook nog eens heel simpel te bereiden. Met meerdere gangen op de planning is deze cocktail de ideale oplossing om wat tijd te besparen. We maken deze cocktail met avocado, crème fraîche en rivierkreeftjes.  Deze feestelijke cocktail kun je vooraf bereiden en is klaar binnen 10 minuten!

Garnalen of rivierkreeftjes?

De garnalencocktail is een echt klassiek, Nederlands voorgerecht. We maken deze met Hollandse garnalen en serveren dit met cocktailsaus. In dit recept gebruiken we in plaats van Hollandse garnalen, rivierkreeftjes. Rivierkreeftjes zijn wat frisser en hebben een zoetere smaak dan de Hollandse garnalen. Zowel de rivierkreeftjes als de Hollandse garnalen zijn lekker in deze cocktail en een bron van eiwitten.

De cocktail maken we compleet door avocadomousse toe te voegen. Je kunt zien als een dressing bij een salade. Avocado is rijk aan gezonde vetten en heeft een romige smaak. Door de avocado doen we wat crème fraîche om de mousse wat zachter te maken. We geven de cocktail wat extra pit door de toevoeging van chili olie. Hoe meer je toevoegt, hoe pittiger die wordt.

Tips
Als je niet van garnalen houdt of allergisch bent, kun je ook zalm of tonijn blokjes gebruiken. Je kunt dan wat extra sojasaus toevoegen voor de smaak. Helemaal geen fan van vis? Gebruik dan iets van vlees. Voor de avocadomousse kun je de crème fraîche ook weglaten als je liever geen zuivel gebruikt. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere voorgerechten en kerst recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cocktail met rivierkreeftjes.

Rivierkreeftjescocktail met avocadomousse

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl chili-olie of olijfolie
  • 1 citroen
  • 30 gr komkommer
  • 100 gr rivierkreeftjes of garnalen
  • 1 handje kiemgroente
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schep de avocado uit de schil en doe deze in een keukenmachine. Voeg de crème fraîche en chili olie toe. Rasp een eetlepel van de citroen en pers een theelepel citroen uit. Voeg dit bij de avocado en meng dit tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Pak 2 glazen en schep de avocadomousse in de glazen. Bewaar een klein beetje voor de garnering. Snijd de komkommer in hele fijne blokjes en verdeel over de avocadomousse.
  3. Doe de rivierkreeftjes op de avocadomousse en sprenkel er wat chili-olie overheen. Garneer de cocktail met een theelepel avocadomousse, wat kiemgroente en een half schijfje citroen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glas
  • Calorieën: 263
  • Vetten: 22,4
  • Koolhydraten: 2,1
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 11,1

 

Cocktail met rivierkreeftjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*