Ingrediënten
Schaal
- 1 avocado (eetrijp)
- 1 el crème fraîche
- 1 tl chili-olie of olijfolie
- 1 citroen
- 30 gr komkommer
- 100 gr rivierkreeftjes of garnalen
- 1 handje kiemgroente
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schep de avocado uit de schil en doe deze in een keukenmachine. Voeg de crème fraîche en chili olie toe. Rasp een eetlepel van de citroen en pers een theelepel citroen uit. Voeg dit bij de avocado en meng dit tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Pak 2 glazen en schep de avocadomousse in de glazen. Bewaar een klein beetje voor de garnering. Snijd de komkommer in hele fijne blokjes en verdeel over de avocadomousse.
- Doe de rivierkreeftjes op de avocadomousse en sprenkel er wat chili-olie overheen. Garneer de cocktail met een theelepel avocadomousse, wat kiemgroente en een half schijfje citroen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glas
- Calorieën: 263
- Vetten: 22,4
- Koolhydraten: 2,1
- Vezels: 4,4
- Eiwitten: 11,1