Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschotel met rode kool en gehakt.

Rode kool ovenschotel met gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 1 koolrabi of kleine knolselderij
  • snufje zout
  • 1 kleine ui of 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr verse rode kool, gesneden
  • 1 klein appeltje (85 gr)
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr rundergehakt
  • zout en peper
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl erythritol
  • 1/2 tl kaneel
  • scheutje kokosmelk (20 ml)
  • 70 gr geraspte kaas
  • 20 gr roomboter, ongezouten
  • 2 el amandelmeel

Bereidingswijze

  1. Schil de koolrabi of knolselderij en snij in stukken. Breng een laagje water in een pan aan de kook samen met een snufje zout. Voeg de koolrabi toe en kook ongeveer 10 minuten totdat de koolrabi zacht is. Giet af en laat even afkoelen.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode kool fijn indien je geen voorgesneden rode kool hebt en de appel in blokjes. Snijd ook een paar schijfjes voor de garnering.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens het gehakt, peper, zout en nootmuskaat toe en rul het gehakt. 
  4. Pak een ovenschaal en voeg het gehakt toe als eerste laag van de ovenschotel. 
  5. Voeg aan dezelfde pan een nieuwe eetlepel olie toe en voeg nu de rode kool, appel, erythritol en kaneel toe. Roerbak dit ongeveer 5 minuten en zet het vuur uit. Schep de rode kool op het gehakt in de ovenschotel. 
  6. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Ga nu verder met de koolrabi puree. Pak een staafmixer en mix de koolrabi tot een gladde puree. Voeg een snufje zout, scheutje kokosmelk en 20 gram geraspte kaas toe. Roer alles goed door elkaar en schep de koolrabi puree over de rode kool. Verdeel goed over de gehele schaal. 
  7. Smelt in een steelpan de boter en meng ondertussen in een schaaltje het amandelmeel met de overgebleven geraspte kaas. 
  8. Verdeel het amandelmeel-kaas mengsel over de puree en schenk de boter er overheen. Garneer met de overgebleven appel plakjes. 
  9. Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken over 2 borden en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de schotel)
  • Calorieën: 826
  • Vetten: 59,8
  • Koolhydraten: 19,9
  • Vezels: 11,5
  • Eiwitten: 45,3