Je kunt je lichaam niet blijer maken dan de dag te starten met eiwitten, vetten en groenten. Je bloedsuiker blijft stabiel en je kunt er heel lang mee vooruit. Dit recept is om al deze redenen al je nieuwe favoriet. We maken een combinatie van roerei met champignons en venkel, en rollen dit in een bedje van prosciutto. Een makkelijk gerecht, vol smaak dat past bij het ontbijt of de lunch.
Hoe maak je het beste roerei?
Roerei maken is heel simpel, maar er zijn wel een aantal punten die je kunt gebruiken zodat je roerei net iets lekkerder wordt. Ten eerste wordt je ei lekker smeuïg als je boter gebruikt in je eiermengsel. Als je bakt in boter loop je snel de kans dat je ei heel erg bruin wordt en aanbakt. We voegen ook wat room toe voor extra volume en een romige smaak. Gebruik een laag vuur en laat ook niet te lang op het vuur staan. Als ze gestold zijn, zet je het vuur uit. Bak de groenten daarom alvast voordat je het eiermengsel toevoegt.
Tips
Prosciutto is van zichzelf al redelijk zout. Wees voorzichtig met het toevoegen van zout. Het kan al snel te veel zijn. Voor dit recept gebruiken we champignons en venkel. Je kunt zelf nog extra groenten toevoegen of een groenten vervangen door iets anders. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.
PrintRoerei in een rol van prosciutto
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 15
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Ontbijt, Lunch
Ingrediënten
- 3 eieren (M of L)
- 1/4 tl kerrie
- peper
- 1 el boter, gesmolten
- 1,5 el (kokos)room
- 5 champignons
- 25 gr venkel
- 1 el olijfolie
- 50 gr prosciutto
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 1 tl verse dille (optioneel)
Bereidingswijze
- Breek de eieren in een kom en meng met een garde, samen met de kerrie, peper, boter en (kokos)room. Snijd de champignons in vieren en de venkel fijn.
- Zet een koekenpan met een el olijfolie op een middelhoog vuur en bak de venkel en champignons gaar. Haal de gebakken groente uit de pan en zet even apart.
- Voeg het eiermengsel toe aan dezelfde pan. Zet het vuur laag en vouw het ei vanaf de zijkanten naar binnen, zodat er een romig en luchtig roerei ontstaat. Herhaal dit, tot dat het ei begint te stollen.
- Voeg als het roerei gaar begint te worden, de groente weer toe aan de pan en roer deze voorzichtig door het ei.
- Leg op een bord de plakjes prosciutto. Leg de randjes een beetje over elkaar. Schep het roerei in de prosciutto en sla de zijkanten naar binnen. Garneer met bieslook en eventueel dille.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (gehele roerei)
- Calorieën: 489
- Vetten: 39,4
- Koolhydraten: 1
- Vezels: 0,4
- Eiwitten: 32,5