Ingrediënten
Schaal
- 3 eieren (M of L)
- 1/4 tl kerrie
- peper
- 1 el boter, gesmolten
- 1,5 el (kokos)room
- 5 champignons
- 25 gr venkel
- 1 el olijfolie
- 50 gr prosciutto
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 1 tl verse dille (optioneel)
Bereidingswijze
- Breek de eieren in een kom en meng met een garde, samen met de kerrie, peper, boter en (kokos)room. Snijd de champignons in vieren en de venkel fijn.
- Zet een koekenpan met een el olijfolie op een middelhoog vuur en bak de venkel en champignons gaar. Haal de gebakken groente uit de pan en zet even apart.
- Voeg het eiermengsel toe aan dezelfde pan. Zet het vuur laag en vouw het ei vanaf de zijkanten naar binnen, zodat er een romig en luchtig roerei ontstaat. Herhaal dit, tot dat het ei begint te stollen.
- Voeg als het roerei gaar begint te worden, de groente weer toe aan de pan en roer deze voorzichtig door het ei.
- Leg op een bord de plakjes prosciutto. Leg de randjes een beetje over elkaar. Schep het roerei in de prosciutto en sla de zijkanten naar binnen. Garneer met bieslook en eventueel dille.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (gehele roerei)
- Calorieën: 489
- Vetten: 39,4
- Koolhydraten: 1
- Vezels: 0,4
- Eiwitten: 32,5