Een simpel en gezond koolhydraatarm ontbijtje!
Een lekker koolhydraatarm ontbijt of lunchrecept, roerei met courgette en shiitake. Dit is een van mijn favoriete koolhydraatarme ontbijtrecepten. Het roerei is namelijk makkelijk om te maken en smaakt erg goed. De shiitake, ui en kaas zorgen voor een lekkere smaak en de courgette geeft het gerecht een bite. Als je liever geen shiitake gebruikt kun je ook kastanjechampignons te gebruiken. Je kunt het roerei met courgette en shiitake serveren als ontbijt of lunch. Ik hoop dat jullie het ook zo’n lekker recept vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!
PrintRoerei met courgette en shiitake
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 15 minutes
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten
Schaal
- 4 middelgrote eieren
- 1/2 middelgrote courgette
- 1 kleine ui
- 40 gr shiitake of kastanjechampignons
- peper en zout naar smaak
- 1 el olijfolie
- 1 plak kaas
- zout en peper naar smaak
- optioneel: teentje knoflook
Bereidingswijze
- Pak een grote snijplank en snijd hierop de courgette, ui en shiitake in kleine stukjes. Verwarm in een koekenpan boven een middelhoog vuur de olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2 minuten. Voeg de courgette, en champignons toe en roerbak nog eens 5 minuten.
- Kluts de eieren in een bakje en voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg de eieren en een plak kaas toe aan de koekenpan en bak ze al roerend met een houten spatel gaar. Verdeel het roerei over 2 borden en smullen maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het roerei
- Calorieën: 284
- Vetten: 19,0
- Koolhydraten: 8,5
- Eiwitten: 17,5
Top! Lekker makkelijk en het zo klaar. Thanks!
Lekker (Vrij neutrale smaken) en simpel! En direct in de ochtend al mooi wat groente!