Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijk roerei met blokjes courgette en shiitake.

Roerei met courgette en shiitake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 4 middelgrote eieren
  • 1/2 middelgrote courgette
  • 1 kleine ui
  • 40 gr shiitake of kastanjechampignons
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 1 plak kaas
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: teentje knoflook

Bereidingswijze

  1. Pak een grote snijplank en snijd hierop de courgette, ui en shiitake in kleine stukjes. Verwarm in een koekenpan boven een middelhoog vuur de olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2 minuten. Voeg de courgette, en champignons toe en roerbak nog eens 5 minuten. 
  2. Kluts de eieren in een bakje en voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg de eieren en een plak kaas toe aan de koekenpan en bak ze al roerend met een houten spatel gaar. Verdeel het roerei over 2 borden en smullen maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het roerei
  • Calorieën: 284
  • Vetten: 19,0
  • Koolhydraten: 8,5
  • Eiwitten: 17,5