Ingrediënten
Schaal
- 4 middelgrote eieren
- 1/2 middelgrote courgette
- 1 kleine ui
- 40 gr shiitake of kastanjechampignons
- peper en zout naar smaak
- 1 el olijfolie
- 1 plak kaas
- zout en peper naar smaak
- optioneel: teentje knoflook
Bereidingswijze
- Pak een grote snijplank en snijd hierop de courgette, ui en shiitake in kleine stukjes. Verwarm in een koekenpan boven een middelhoog vuur de olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2 minuten. Voeg de courgette, en champignons toe en roerbak nog eens 5 minuten.
- Kluts de eieren in een bakje en voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg de eieren en een plak kaas toe aan de koekenpan en bak ze al roerend met een houten spatel gaar. Verdeel het roerei over 2 borden en smullen maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het roerei
- Calorieën: 284
- Vetten: 19,0
- Koolhydraten: 8,5
- Eiwitten: 17,5