Roerei uit de oven geserveerd op een bord.

Roerei uit de oven

Een lekker en makkelijk te maken roerei recept!

Een roerei uit de oven ik vond het in eerste instantie en raar idee. Toch besloot ik om het proberen te maken en het resultaat was verassend. Het roerei was beter gelukt dan ik had gedacht. Het roerei verliest namelijk in de oven veel minder vocht en is hierdoor luchtiger en romiger dan een traditioneel in de pan gebakken roerei. Wel is de bereidingstijd iets langer dan dat van een traditioneel roerei. Het roerei uit de oven is lekker om te eten als ontbijt met een koolhydraatarm sneetje brood. Voeg eventueel geraspte kaas en blokjes ham toe om het gerecht nog lekkerder te maken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Roerei uit de oven geserveerd op een bord.

Roerei uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 12 middelgrote eieren
  • 300 ml melk
  • 50 gr boter of margarine, gesmolten
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schenk de gesmolten boter in een 33 cm x 22 cm ovenschaal. Pak nu een grote kom en klop hierin de eieren samen met de zout en peper. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe terwijl je de eieren aan het kloppen bent.
  2. Als alle ingrediënten goed gemengd zijn schenk je het mengsel in de ovenschaal. Bak het eimengsel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de ovenschaal dan even uit de oven en roer het eimengsel goed door elkaar. Bak dan nog eens 10 tot 15 minuten en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 18,0
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 14,2
Roerei uit de oven geserveerd op een bord.

1 reactie

  1. Ik vond het ook een raar idee die eieren in de oven. Na 10 min was het nog steeds vloeibaar en dacht ik: dat komt niet goed. Maar na ongeveer 15 min begon het toch dikker te worden. Eieren met een vork doorgeroerd en weer 15 min in de oven.
    Was inderdaad veel lekkerder dan in de pan! Lekker smeuïg als in een hotel.
    Spek erbij gebakken, kha brood erbij en een salade. Lekker hoor!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*