Schaaltje met risotto gemaakt van bloemkoolrijst, mascarpone, groene pesto en geraspte kaas.

Romige bloemkool risotto

Risotto gemaakt van bloemkoolrijst!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, romige bloemkool risotto. Bij het maken van dit gerecht is het niet nodig om uren te roeren in de pan, wat vaak wel het geval is bij het maken van normale risotto. Deze bloemkool risotto is namelijk al binnen 15 minuten klaar! De smaak van de bloemkool risotto komt in de buurt van normale risotto. Je kunt bij het maken van deze bloemkool risotto kant-en-klare bloemkoolrijst gebruiken, maar het is ook mogelijk om het zelf te maken. Bekijk ons bloemkoolrijst recept voor meer uitleg!

Serveersuggestie:
Zelf vind ik het fijn om de romige bloemkool risotto te eten als lunch. Je kunt de romige bloemkool risotto ook eten als hoofdgerecht. Serveer het dan eventueel met gebakken kipfiletblokjes. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat in de commentsectie weten hoe het heeft gesmaakt!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Schaaltje met risotto gemaakt van bloemkoolrijst, mascarpone, groene pesto en geraspte kaas.

Romige bloemkool risotto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minuten
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 33 gr mascarpone
  • 2 el boter
  • 25 gr groene pesto
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan of wokpan een el boter. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 3-4 minuten al roerend gaar.
  2. Voeg dan de rest van de boter, mascarpone en alle kruiden toe en bak dit al roerend 2 minuten mee. Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas toe en bak nog eens minuut.
  3. Laat 2 minuten afkoelen en voeg dan tenslotte de groene pesto toe en roer dit door de bloemkool risotto. Verdeel de risotto in twee porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 228
  • Vetten: 18,9
  • Koolhydraten: 10,0
  • Eiwitten: 6,8
Schaaltje met risotto gemaakt van bloemkoolrijst, mascarpone, groene pesto en geraspte kaas.

9 Reacties

  1. Heerlijk en makkelijk recept. Heb verse bloemkoolrijst gebruikt en een bakje kastanje champignons toegevoegd. In plaats van zout heb ik een half blokje bouillon champignon gebruikt.






    Reageer
  2. Vandaag voor het eerst gemaakt. Onwijs lekker! Dit gaan we vaker op het menu zetten. Heerlijk recept om mee te variëren. Bedankt!






    Reageer
  3. Natascha Maas

    Heerlijk gerecht! Aanrader en ook om te experimenteren met andere kruiden/groenten erin!






    Reageer
  4. Sabrina Ruts-Slikker

    Vond het echt heerlijk!!! Heb voor de “bite” er nog wel wat zongedroogde tomaatjes (zonder olie) erbij gedaan.
    Afgelopen week voor het eerst gemaakt en vandaag staat het weer op het menu. Echt een aanrader!






    Reageer
  5. Wat een heerlijke vervanger voor rijst risotto. Met zalm uit de airfryer en verse worteltjes mmmmm!






    Reageer
    • Anjetta de Vries

      Echt heel erg lekker! Volgende week wel nog even experimenteren met wat extra ingrediënten zoals champignons. Maar hij is zeker voor herhaling vatbaar!






      Reageer
  6. Super lekker! Wel heb ik er zongedroogde tomaatjes en courgette aan toegevoegd. Echt een aanrader inderdaad!






    Reageer
  7. Heel lekker! Al heb ik de mascarpone vervangen door Hüttenkäse. We aten het als diner, dus nog gebakken paddenstoelmelange erbij en een gemengde groene salade.

    Reageer
  8. Heerlijk. Een aanrader!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*