Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Schaaltje met risotto gemaakt van bloemkoolrijst, mascarpone, groene pesto en geraspte kaas.

Romige bloemkool risotto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minuten
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 33 gr mascarpone
  • 2 el boter
  • 25 gr groene pesto
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan of wokpan een el boter. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 3-4 minuten al roerend gaar.
  2. Voeg dan de rest van de boter, mascarpone en alle kruiden toe en bak dit al roerend 2 minuten mee. Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas toe en bak nog eens minuut.
  3. Laat 2 minuten afkoelen en voeg dan tenslotte de groene pesto toe en roer dit door de bloemkool risotto. Verdeel de risotto in twee porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 228
  • Vetten: 18,9
  • Koolhydraten: 10,0
  • Eiwitten: 6,8