Ingrediënten
Schaal
- 400 gr bloemkoolrijst
- 33 gr mascarpone
- 2 el boter
- 25 gr groene pesto
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm in een grote koekenpan of wokpan een el boter. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 3-4 minuten al roerend gaar.
- Voeg dan de rest van de boter, mascarpone en alle kruiden toe en bak dit al roerend 2 minuten mee. Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas toe en bak nog eens minuut.
- Laat 2 minuten afkoelen en voeg dan tenslotte de groene pesto toe en roer dit door de bloemkool risotto. Verdeel de risotto in twee porties en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2
- Calorieën: 228
- Vetten: 18,9
- Koolhydraten: 10,0
- Eiwitten: 6,8