Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Toscaanse kip met groenten.

Romige Toscaanse kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 2 stuks kipfilet of kipdijfilet (200 tot 300 gr)
  • zout en peper
  • 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el roomboter
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gr aubergine
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr spinazie
  • 1 el verse oregano
  • 1 el verse basilicum
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak
  • garnering: Parmezaanse kaas, basilicum, oregano

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met peper, zout en Italiaanse kruiden. Snijd de kip eventueel in kleinere stukken, als de filet heel groot is.
  2. Verwarm een el roomboter in een koekenpan en bak de kip hierin boven een middelhoog vuur goudbruin in ca. 5 tot 8 minuten.
  3. Snijd ondertussen de sjalot fijn en pers de knoflook. Zet dit apart en snijd dan ook de aubergine in hapklare blokjes en de cherrytomaten doormidden.
  4. Haal de kip uit de pan en voeg dan 1 el olijfolie toe. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit een paar minuten. Voeg dan de cherrytomaat en aubergine toe en roerbak 5 minuten boven een hoog vuur.
  5. Snijd de verse oregano en basilicum fijn. Voeg dit samen met de spinazie toe aan de pan en roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  6. Zet de deksel op de pan, verlaag het vuur en laat 10 minuten pruttelen.
  7. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en voeg dit samen met de slagroom toe aan de pan. Voeg dan ook de kip weer toe. Verhoog het vuur en zet het zachter zodra het begint te koken. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor een keer.
  8. Haal de pan van het vuur en verdeel over 2 borden. Garneer met extra verse kruiden en wat Parmezaan. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 597
  • Vetten: 39,3
  • Koolhydraten: 11,6
  • Vezels: 9
  • Eiwitten: 44,9