Ingrediënten
Schaal
- 2 el tahin
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el olijfolie + extra
- 1 tl tijm
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl sumak
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl grof zeezout
- 300 gr kipfilet
- 400 gr courgettespaghetti
- 4 stronken roodlof of witlof
- 40 gr geitenkaas
- 30 gr walnoten
- peper naar smaak
- 1 tot 2 el granaatappelpitjes (optioneel)
15 gr verse peterselie of koriander - 1 stengel bosui, gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
- Meng de tahin, geperste knoflook, olijfolie, helft van de tijm, de rest van de gedroogde kruiden en grof zeezout met elkaar in een kom. Snijd de kip in gelijke stukken en voeg deze toe aan het mengsel. Schep een paar keer om en laat even staan.
- Snijd de courgette met een spiraalsnijder of pak de kant- en klare spaghetti en doe deze in een ovenschaal.
- Verwijder de buitenste bladeren van de roodlof en snijd de onderkant ervan af. Verwijder ook het harde binnen stukje dat lijkt op een pegel. Verdeel de roodlof blaadjes over de courgette en strooi hier de andere helft van de tijm overheen.
- Leg hier de gemarineerde kip overheen en brokkel de geitenkaas over de gehele ovenschaal. Breek de walnoten in stukjes en voeg ook een paar walnoten in zijn geheel toe. Druppel er nog wat olijfolie, peper en zout overheen.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak ca. 20 tot 25 minuten, totdat de kip gaar is. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met granaatappelpitjes, verse peterselie of koriander en gesneden bosui.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de schotel)
- Calorieën: 523
- Vetten: 30,9
- Koolhydraten: 10,8
- Vezels: 5,2
- Eiwitten: 48,1