Drie stuks roomkaas pannenkoeken met klontje boter en siroop.

Roomkaas pannenkoeken

Koolhydraatarme pannenkoeken met cheesecake smaak!

Een lekker koolhydraatarm ontbijtgerecht: roomkaas pannenkoeken. Deze roomkaas pannenkoeken zijn een perfect alternatief voor traditionele pannenkoeken. De roomkaas pannenkoeken hebben een luchtige structuur en een heerlijke smaak. De smaak lijkt erg op die van een Amerikaanse cheesecake. Dit komt natuurlijk door de roomkaas die je gebruikt in dit recept. De structuur van de roomkaas pannenkoeken is wat dikker en lijkt een beetje op die van Amerikaanse pancakes. Al met al is dit een heerlijk en makkelijk te maken koolhydraatarm pannenkoeken recept.

Serveersuggestie:
Maak je zelfgemaakte koolhydraatarme pannenkoeken nog lekkerder door er een portie vers fruit bij te serveren. Zelf vind ik de roomkaas pannenkoeken lekker met een van de calorievrije sauzen van Walden Farms. Bekijk de sauzen van Walden Farms in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Drie stuks roomkaas pannenkoeken met klontje boter en siroop.

Roomkaas pannenkoeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.6 sterren uit 19 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 1 pannenkoek 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 55 gr roomkaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 1/2 tl kaneel
  • stevia of erythritol naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Zet de blender aan en mix tot een glad beslag. Laat het beslag na het mengen 2 minuten buiten de koelkast rusten.
  2. Verwarm een ingevette koekenpan boven een middelhoog vuur. Je kan ervoor kiezen om één grote pannenkoek te bakken of twee tot drie kleintjes. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoek tot er aan de bovenkant van de pannenkoek bubbeltjes verschijnen en de randen droog zijn. Draai de pannenkoek dan om en bak hem nog eens 1 minuut.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote pannenkoek
  • Calorieën: 344
  • Vetten: 29,1
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 17,2
Drie stuks roomkaas pannenkoeken met klontje boter en siroop.

35 Reacties

  1. Indonesische variatie:
    kaneel weglaten

    3 eetlepels kokosmeel
    2 a 3 gram pandanpasta
    (krijg je groene flensjes, weer even wat anders en beetje zomers 🌺)

    Reageer
  2. deze heerlijke pannenkoek vandaag voor het eerst gemaakt. 1 groot ei gebruikt en mascarpone. klein beetje koekkruiden en een paar druppels stevia. na bereiding heb ik er nog wat blauwe bessen en wat hazelnootschaafsel er op gedaan. Heerlijk!!!
    zeker voor herhaling vatbaar.






    Reageer
  3. Wel lekker maar bijna waterig beslag. Volgende keer inderdaad minder ei. Had ik nu maar eerst de reviews gelezen. Ach ja, volgende keer beter.






    Reageer
  4. lekker snel en een goede vervanging voor de gewone pannenkoek.
    Yummie. Ook makkelijk voor op mijn werk.






    Reageer
  5. Wat een heerlijk recept! Ideaal voor de lunch als de omeletten je neus uitkomen 😉 Ik heb als topping wat rood fruit (diepvries) gebruikt.






    Reageer
  6. Ik vond het beslag erg dun dus op gevoel wat amandelmeel en kokosmeel toegevoegd en wat zoetstof. Echt verrukkelijk 😍 smaakt naar kokos…nu nog iets maken om erop te doen 🥰

    Reageer
  7. Ik doe het vaak met mascarpone, en soms plakjes appel erin duwen met wat kaneel,echt een traktatie om zo te ontbijten 😉

    Reageer
  8. Heerlijk! Had net te weinig mascarpone, met 10 gr huttenkase aangevuld. Lekkere zachte pannenkoekjes. Ik heb het beslag verdeeld over 3 stuks, dat ging net goed met omdraaien. Ik denk dat 1 grote erg lastig is om heel te houden. Ik heb met kokosolie gebakken misschien dat dat minder glad is?

    Reageer
  9. Heel lekker recept. Ik heb er poffertjes van gemaakt geen super goed. Je moet alleen iets langer geduld hebben om ze om te kunnen draaien. Ga ze met Moederdag ook maken en dan maak ik er soort sandwich van met gerookt zalm😋






    Reageer
  10. Heerlijke recept . Alleen heel moeilijk in zijn geheel om te draaien omdat het zo luchtig is . Maar dat maakt voor de smaak niets uit . Gegeten met een plak kaas . Zeker voor herhaling vatbaar !!!

    Reageer
  11. Martine Koopmans

    Bij mij werden het ook platte pannenkoeken, heb ze lekker met kaas gebakken zoals ik mijn pannenkoeken graag eet. Lekker!






    Reageer
  12. Ik vond het meer een omelet dan pannekoek, maar wel een lekker omelet!






    Reageer
  13. Absoluut favoriet als ontbijt maar ook als lunch of tussendoor. Ik bak ze in een wafelijzer en ik gooi er nog wat chiazaad doorheen. Lekker met vers fruit, beetje jam etc






    Reageer
  14. Heerlijk als ontbijt. We maken ze de avond van te voren. In plaats van kaneel is het ook erg lekker met spekkoekkruiden, anijs, koekkruiden of speculaaskruiden.

    Reageer
  15. Heerlijk lunchgerecht! Ik vraag me af of ik dit gerecht een dag eerder klaar kan maken om mee te nemen naar mijn werk (voor de lunch)? Of komt dat de smaak niet ten goede?






    Reageer
    • Hi Tam,

      Dat kan zeker! Je kunt de roomkaas pannenkoeken 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  16. Ik heb gesmuld!!






    Reageer
  17. Ik heb bij gebrek aan roomkaas 70 Gr Griekse yoghurt 10% vet gebruikt
    Twee krieleitjes ( van eigen kippetjes) theelepel bakpoeder 30 Gr amandelmeel en een eetlepel gebroken lijnzaad.
    Ik was blij en verbaasd over het resultaat😄 Superlekker
    Dit waren de pannenkoekjes die het meest overeenkomen met normale pannekoeken!

    Reageer
  18. Ik kwam toevallig uit op dit receptje.
    Heb maar 1 ei gedaan en 70gr roomkaas. Ook nog 30gr amandelmeel en een theel bakpoeder.
    De pannenkoek was luchtig en heerlijk!
    Met twee eieren en maar 55gr roomkaas krijg ik geen pannenkoekgevoel maar meer een omelet..






    Reageer
    • TamaarSchuurman

      Deze variant bevalt ons heel goed! Ik doe er ook nog een snufje zout en een beetje vanille-extract in, echt heel lekker. Ons favoriete zondagontbijtje!






      Reageer
  19. Heerlijk… ik gebruikte 70 gram roomkaas en schaafde er wat pure chocolade 85% overheen

    Reageer
  20. Hoi ik heb een vraagje. Deze pannenkoeken zijn lekker maar kan je ze ook met alleen eiwit maken? Anders eet ik te veel ei in de week, lijkt me niet handig. Super recepten heb jij knap hoor!

    Reageer
    • Hi Sabrine,

      Dat kan zeker! Wel zal de smaak dan iets anders zijn, maar nog steeds erg lekker vermoed ik 🙂

      Groet,

      Quint

      Reageer
  21. De pannenkoek was heerlijk en vooral heel snel. Al die omeletten beginnen me te vervelen en zo’n pannenkoek is dan heerlijk. Ik heb er eigengemaakte bramenjam opgedaan (gemaakt met chiazaad en Steviala).

    Reageer
  22. Heerlijk, de tweede keer minder ei erin gedaan, gemaakt met philedelphia roomkaas.
    goede structuur en een waardige vervanger






    Reageer
  23. Te lekker!!!! Heerlijk ontbijt. Heb al ideeën om er een hartige variant te maken en dan natuurlijk de kaneel en zoetstof te vervangen voor hartige ingrediënten en kruiden voor een lekker lunchgerecht






    Reageer
  24. Mijn beslag was heel dun waardoor t net een omelet werd. Heb mascarpone gebruikt als roomkaas. Smaak was goed, maar de volgende keer zou ik minder ei pakken en meer mascarpone denk ik. Misschien 1 eiwit en 2 dooiers of zo.. even wat uitproberen.. ?

    Reageer
  25. Ik heb 1 grote gemaakt en enkele blauwe bessen erop gedaan. Helaas lukte het me niet om ‘m in zijn geheel om te draaien, maar dat maakte voor de smaak niet uit. Fantastisch! Wat is dat lekker!






    Reageer
  26. Heerlijk begin van de ochtend.






    Reageer
  27. prima vervanger voor normale pannenkoeken, smaakt wel een beetje naar ei, maar de kaneel smaakt helpt hierbij.






    Reageer
    • Heb er een hartige variant van gemaakt met Italiaanse kruiden en beetje sambal.
      Gemaakt in een pannenkoekermaker,dan krijg je dikke ronde schijven die ik beleg met plakje ham en geraspte kaas, 1 minuut in de magnetron als lunch,heerlijk!






      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*