Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rosbiefsalade met pijnboompitten en pesto.

Rosbiefsalade met pestodressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.6 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 150 gr rucola slamelange
  • 100 gr rosbief
  • 60 gr cherrytomaten
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas, flakes
  • 4 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl limoen of citroensap
  • optioneel: zongedroogde tomaatjes
  • optioneel: avocado, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de rosbief en cherrytomaten in kleine stukjes. Meng vervolgens in een kleine kom de groene pesto, limoensap en olijfolie om de pestodressing te maken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Verdeel de sla over twee borden en leg de rosbief over de sla.  Doe vervolgens de cherrytomaten en pijnboompitten bij de sla en garneer de pestodressing. Strooi tenslotte de Parmezaanse kaas vlokken over de salade. Serveer eventueel wat zongedroogde tomaatjes en avocado bij de salade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 426
  • Vetten: 32,8
  • Koolhydraten: 5,4
  • Eiwitten: 24,9