Salade met aardbeien en geitenkaas.

Salade met aardbeien en geitenkaas

Deze frisse salade is heerlijk tijdens de warme zomerse dagen. Ideaal voor op tafel tijdens de BBQ of gewoon lekker als bijgerecht van een stukje vlees of vis. Deze salade is gemaakt van verse aardbeien, zachte geitenkaas, asperges, avocado, walnoten en basilicum. Deze vitaminebom is snel en makkelijk te bereiden!

Salade met aardbeien maken
Het hoofdingrediënt van deze salade is aardbei. Aardbeien zijn vanaf juni tot september in het seizoen en dan ook op zijn lekkerst. Ze bevatten veel vitamine C, vitamine B9 en foliumzuur. Daarbij zijn aardbeien ook nog eens laag in koolhydraten en calorieën. Geitenkaas heeft een frisse en zachte smaak, die goed samengaat met de aardbeien. Wil je deze salade eten als een volwaardige lunch of diner? Voeg dan extra geitenkaas toe of eet er een gekookt eitje of stukje vlees/vis bij. Verder hebben we gegrilde asperges toegevoegd voor wat extra groenten en walnoten voor een crunch. 

Tips
Voor deze salade kun je in plaats van geitenkaas ook feta of een andere zachte kaas gebruiken. Als garnering gebruiken we balsamicoazijn en olijfolie. Je kunt de balsamicoazijn ook weglaten als je hier niet zo’n fan van bent. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme salade recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met aardbeien en geitenkaas.

Salade met aardbeien en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 8 groene aspergetips (ca. 50 gr)
  • 100 gr aardbeien
  • 1/2 avocado
  • 150 gr rucola slamelange
  • 2 el balsamicoazijn (optioneel)
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • handje verse basilicum
  • handje walnoten
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grillpan of koekenpan. Voeg de asperges toe en bak ze beetgaar, ongeveer 4 minuten. Laat ze daarna even afkoelen.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd elke aardbei doormidden of in plakjes. Snijd vervolgens de avocado in blokjes en de gebakken asperges in kleinere stukken.
  3. Verdeel de slamelange over 2 borden en besprenkel met olijfolie. Verdeel de avocado, aardbeien en asperges over de borden. Brokkel ten slotte de geitenkaas in kleinere stukjes en verdeel dit ook over de salade.
  4. Garneer de salade met verse basilicum, walnoten en eventueel balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 38
  • Koolhydraten: 5,8
  • Vezels: 3,9
  • Eiwitten: 15,7

 

Salade met aardbeien en geitenkaas.

7 Reacties

  1. Hele lekkere combinatie! De walnoten vervangen door paranoten. Dit is een blijvertje.






    Reageer
  2. onzettend lekkere lunch. ik heb m gemaakt met hele groene asperges. lekker buiten in de zon zitten smullen. aanrader






    Reageer
  3. Hoi hoi,
    Kan je ook Turkse yoghurt eten ipv Griekse?
    Of is de Griekse gezonder?

    Reageer
  4. Ik moet de salade een paar uur van tevoren klaarmaken, hoe voorkom ik dat de avocado bruin wordt??+

    Reageer
    • Hi Carla,

      Je kunt de gesneden avocado het beste apart in een bakje bewaren in de koelkast. Hij wordt dan minder snel bruin. Nog beter is om de avocado vers te snijden vlak, voordat je de salade opdient.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Misschien dat een beetje limoensap of citroensap kan helpen?
      Dit werkt in ieder geval om verkleuring bij appels te voorkomen…

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*